Mobiel in communicatie
15.09.2011

Mobiel in communicatie

Van glasvezel had de oude Franciscus Hendricus Lathouwers nog nooit gehoord, toen hij meer dan 160 jaar geleden startte met de bouw en reparatie van rijtuigen. Door de snelle glasverbinding tussen de vijf vestigingen is het autobeheerbedrijf in staat om de historische essentie te bewaren: altijd streven naar optimale kwaliteit van dienstverlening.

in Datanetwerken
Veilig gegevens ‘tanken’ via glasvezel
08.09.2011

Veilig gegevens ‘tanken’ via glasvezel

Demarol Retail Nederland BV exploiteert over het hele land zo'n vierhonderd tankstations onder de merknamen Gulf en TinQ. Facturatie en prijsbeleid worden centraal geregeld vanuit het hoofdkantoor in Harderwijk. Veiligheid is essentieel bij de digitale transactieverwerking, daarom koos Demarol voor glasvezel.

in Veiligheid, Datanetwerken
Belangrijk gereedschap voor Probin Telder
24.05.2011

Belangrijk gereedschap voor Probin Telder

ICT-manager Daniël Sleebos van Probin Telder deelt zijn argumenten voor de overstap op glasvezel graag met andere ondernemers. Voor Probin Telder is de glasvezelverbinding inmiddels belangrijk gereedschap.

in Bereikbaarheid, Datanetwerken
3D tekeningen uitwisselen via glasvezel
04.03.2011

3D tekeningen uitwisselen via glasvezel

AWL in Harderwijk realiseert geautomatiseerde lasmachines. De zware 3D tekenbestanden worden dankzij de onderlinge glasvezelverbinding probleemloos uitgewisseld.

in Datanetwerken, Internet
Glasvezel maakt digitaal archief beter toegankelijk
01.02.2011

Glasvezel maakt digitaal archief beter toegankelijk

Vector Eyes uit Zwijndrecht digitaliseert archiefstukken voor bedrijfsleven en overheden. Sinds het bedrijf eind 2010 over een snelle glasvezelverbinding beschikt, is de dienstverlening enorm verbeterd.

in Cloud, Datanetwerken, Internet
Onderwijs digitaliseert mee via glasvezel
18.01.2011

Onderwijs digitaliseert mee via glasvezel

In het middelbaar onderwijs is de elektronische leeromgeving helemaal doorgedrongen en ook internet voorziet volop in leergierige behoeften. Het Esdal College digitaliseert mee. Deze Drentse scholengemeenschap voor vmbo, havo, vwo en gymnasium beschikt over zeven vestigingen waar in totaal zo'n 4.100 leerlingen onderwijs volgen. Dat vraagt de nodige bandbreedte.

in Cloud, Datanetwerken, Internet, Vaste telefonie
Modern glasvezel maakt historie toegankelijk
22.12.2010

Modern glasvezel maakt historie toegankelijk

Brabanders die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van hun stad, dorp, straat, huis of familie, kunnen terecht bij het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Met glasvezel kan het BHIC de digitale dienstverlening nog veel verder uitbreiden en verbeteren.

in Datanetwerken, Internet
“Glasvezel voorwaarde voor elektronisch cliëntendossier”
22.12.2010

“Glasvezel voorwaarde voor elektronisch cliëntendossier”

Divers ondersteunt mensen die (nog) niet op eigen kracht participeren in de samenleving. De welzijnsonderneming is actief in ‘s-Hertogenbosch en aanpalende dorpskernen. Glasvezelverbinding op de vier basiskantoren draagt bij aan een soepele organisatie en efficiënte dienstverlening.

in Datanetwerken, Internet, Vaste telefonie, Zorg
Van apps tot zoekmedium: modern onderwijs in beeld
20.12.2010

Van apps tot zoekmedium: modern onderwijs in beeld

Het Hervion College in 's-Hertogenbosch is een schoolvoorbeeld van hoe modern onderwijs kan worden vormgegeven. Leerlingen worden in een stimulerende omgeving voorbereid op de eisen die de maatschappij aan ze stelt. ICT speelt daarbij een belangrijke rol.

in Datanetwerken, Internet