Alles in één bij Hart van Vathorst

Alles in één bij Hart van Vathorst

Twee zorginstellingen, een kerk en een kinderdagverblijf onder één dak: dat is Hart van Vathorst. Begin dit jaar is dit unieke concept in Amersfoort opgeleverd en inmiddels is het volop in bedrijf. Het is een plek waar leven, groeien, geloven en ontmoeten samen komen. Stichting Sprank heeft hier als één van de twee zorginstellingen een groot aandeel in. In totaal biedt de stichting in Hart van Vathorst appartementen aan 38 mensen met een verstandelijke beperking. Accolade Zorg biedt begeleiding aan ongeveer 60 dementerende ouderen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

“Alles viel samen in dit project”, vertelt Bas Geertsema, projectleider bij Stichting Sprank. “Dat er tegelijkertijd in 1 plaats behoefte is aan een kerk, kinderopvang, ouderenzorg en gehandicaptenzorg is misschien wel toeval. Maar alle partijen profiteren er nu van. Het is een win-win situatie waarbij we gebruik kunnen maken van elkaars personele en facilitaire capaciteiten. De kerkruimte kan doordeweeks gebruikt worden als theater wanneer er activiteiten zijn.”Internet en tv in één

Via de systeembeheerder van Stichting Sprank, Jaap Rozema, kwam Bas in contact met Breedband in Bedrijf. Bas: “We zochten een voordelige oplossing voor internet en tv voor alle bewoners van Hart van Vathorst. Eén standaard oplossing voor het hele pand. Onze adviseur Bart Heek kwam met een drietal voorstellen.Het was erg belangrijk dat het maandbedrag zo laag mogelijk was. Ook wilde Stichting Sprank geen hoge aansluitkosten betalen, en dit evenmin verhalen op de bewoners.”

Laag maandbedrag

Logo stichting Sprank“Een gemiddeld abonnement voor internet en tv kost al snel 50-60 euro, maar onze bewoners hebben nu eenmaal vaak geen royaal inkomen. Gelukkig kwam Bart met de optie van XS4ALL, met een scherp maandbedrag en zonder eenmalige aansluitkosten. De alles-in-één abonnementen zijn nu ondergebracht in 1 raamovereenkomst zodat alle bewoners nu het zelfde lage maandbedrag betalen. Voor ons de perfecte oplossing!” Aldus Bas Geertsema.

ICT partner

Hart van Vathorst is niet de eerste samenwerking tussen Stichting Sprank en Breedband in Bedrijf. Al sinds 2013 adviseert Breedband in Bedrijf Stichting Sprank op het gebied van ICT. Vorig jaar zijn alle Sprank locaties gekoppeld en is de ICT infrastructuur vereenvoudigd. De stichting maakt nu gebruik van een stabiel, beschermd netwerk, zodat cliëntgegevens veilig uitgewisseld kunnen worden. De totale kosten voor het ICT beheer zijn daarmee aanzienlijk verlaagd.

Is uw interesse gewekt en bent u benieuwd wat Breedband in Bedrijf voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op of maak een afspraak met één van onze adviseurs.

« Terug naar het overzicht

GERELATEERD