Foenix: “Dit aanbod konden we niet weigeren!”

Foenix: “Dit aanbod konden we niet weigeren!”

Glasvezel en telefonie snel en voordelig

Al meer dan 30 jaar is Foenix Kringloop en Re-integratie een begrip in Apeldoorn. Begonnen als project voor jongeren, is het bedrijf nu uitgegroeid tot een professionele organisatie met 3 winkels en 1 innamepunt in de stad. Vorig jaar zamelden zij 4.000 ton aan goederen in. Met de verkoop van tweedehands spullen heeft Foenix een grote rol in het verminderen van afval. Het geld dat daarmee wordt verdiend, wordt gebruikt voor het creëren van werkplekken en de begeleiding en scholing van mensen.

Gemiddeld biedt de stichting elke week aan 250 mensen werk. Bijvoorbeeld aan langdurig werklozen, schoolverlaters, stagiaires en mensen die voor justitie een werkstraf moeten uitvoeren. Soms is dit voor een paar uren, maar soms ook voor meerdere jaren wanneer een re-integratietraject meer tijd nodig heeft.Glasvezel en telefonie: en snel!

Kees Grimmelikhuisen is Coördinator facilitaire dienst bij Foenix. Precies op het juiste moment werd hij benaderd door Diederik Everts van Breedband in Bedrijf. Kees: “We zaten midden in de verbouwing van ons nieuwe pand aan de Vlijtseweg en hadden een glasvezelverbinding en telefonie nodig. Breedband in Bedrijf was de enige die dit voordelig en snel kon leveren: vóór de opening van het pand. We konden niet om het aanbod heen. Door vlot regelwerk lukte dit allemaal prima op tijd.”

Telefooncentrale in de cloud

“Het telefoontje van Diederik kwam als geroepen”, vertelt Kees. “We maakten nog gebruik van een 10 jaar oude telefooncentrale aan de muur, die beslist niet goed functioneerde. Soms viel hij zelfs zomaar uit. Diederik heeft een aanbod gedaan voor telefonie over internet met KPN één. Hiermee staat de telefooncentrale in de cloud en hoeven we die niet meer te onderhouden. We zijn erg blij met deze oplossing.”

Installatie prima verzorgd

De installatie van de telefonieoplossing is verzorgd door onze installatiepartner Exxes. “De installatie van de KPN één omgeving is prima verzorgd door Edwin Sloothaak van Exxes. Ook nu alles opgeleverd is staan ze voor ons klaar als we vragen hebben. Waar ik bij andere leveranciers soms wel drie dagen moet wachten op de beantwoording van een mail, reageert Edwin vaak meteen. Dat is erg prettig!”

Eén ICT partner

Langzaam maar zeker draagt Foenix al haar ICT gerelateerde zaken over aan Breedband in Bedrijf. “Voor één locatie is er nog een andere partij. Zodra dit contract is afgelopen neemt Breedband in Bedrijf deze diensten over. Het is gewoon handig om alles bij één organisatie onder te brengen. Ja, ik ben erg tevreden met Breedband in Bedrijf. Ik heb zelfs de buren aan de Vlijtseweg al getipt om contact op te nemen met Diederik!” Aldus Kees Grimmelikhuisen.

« Terug naar het overzicht

GERELATEERD