Glasvezel draagt bij aan voorsprong Diesel Büchli

Glasvezel draagt bij aan voorsprong Diesel Büchli

Regeren is vooruitzien. Met dit bekende gezegde als uitgangspunt steekt Diesel Büchli veel energie in (bij)scholing en het nauwgezet volgen van ontwikkelingen in de automotive branche. Al meer dan veertig jaar is het Harderwijker bedrijf een begrip als het gaat om brandstofsystemen, storingsdiagnose en motormanagementsystemen. Digitalisering is onlosmakelijk verbonden met technische vooruitgang en daarom koos Diesel Büchli voor glasvezel.

Als hoofd techniek en systeemontwikkeling beschrijft Sander Komen zichzelf als een ondernemer in hart en nieren. "Ondernemerschap betekent dat je altijd een paar stappen vooruit kijkt en dat is precies waarmee Diesel Büchli zich blijft onderscheiden. Wij zien ontwikkelingen aankomen en zorgen dat we er klaar voor zijn. Daarom zijn we ook in gesprek gegaan met Overhoff Dataservices over de mogelijkheden voor snel en betrouwbaar internet. Je verwacht het misschien niet, maar juist in onze werkplaats staan meer pc's dan er medewerkers zijn. Ofwel sturen ze testbanken aan, ofwel worden ze gebruikt als digitaal naslagwerk voor technische informatie."

Investering waard
"Het gebruik van internet is de afgelopen jaren binnen ons bedrijf fors toegenomen en de behoefte groeit nog steeds", vertelt Komen. "Er komen steeds meer bestelprogramma's en de technische informatie blijft zich vernieuwen. Voorheen gebruikten we cd's en dvd's met productinformatie, maar tegenwoordig zijn het allemaal webapplicaties. Onze oude internetverbinding trok dat niet meer. Als iemand dan bijvoorbeeld informatie ging downloaden werd het bestelsysteem heel traag. Overhoff liet ons inzien dat de investering in glasvezel voor ons de moeite waard was. Want we hebben nu een royale verbinding die we in de toekomst zonder beperkingen kunnen opschalen als dat nodig is. En dat past bij ons."

Geen verrassingen
De medewerkers van Diesel Büchli zijn blij met de snelheid en verbindingsgarantie. "Al vanaf het begin was de soepelheid van het systeem merkbaar, zelfs de pc's starten sneller op. We hebben meteen de gelegenheid gegrepen om een gastnetwerk te realiseren, zodat klanten tijdens het wachten op hun auto met een smartphone kunnen inloggen zonder dat ze bij onze bedrijfsgegevens kunnen. Een leuk extraatje zonder risico's. En wij komen met glasvezel zelf ook niet snel voor verrassingen te staan, want we kunnen ons in tempo blijven verdiepen in alle technische ontwikkelingen binnen onze vakgebieden zonder dat het systeem plat gaat."

« Terug naar het overzicht

GERELATEERD