Glasvezel, op meer plaatsen aanwezig dan u denkt!

Glasvezel, op meer plaatsen aanwezig dan u denkt!

Midden in het Drentse landschap ligt een klein dorpje genaamd Ubbena en in dat dorpje bevindt zich het internationaal georiënteerde bedrijf MACCS, waarvan nevenvestigingen zich in Australië en Engeland bevinden. Dankzij Breedband in Bedrijf beschikt MACCS sinds kort over een aansluiting op glasvezel.

MACCS International bv bestaat sinds 1994 en is gespecialiseerd in software voor de distributie van films op de internationale markt. Zo hebben ze een systeem dat wordt gebruikt door zowel kleine onafhankelijke als grote internationale filmbedrijven over de hele wereld, waaronder Warner Bros, Paramount Pictures, Universal, Pathé en A-Film.

Hoe kan het dat zo'n internationaal bedrijf niet in Amsterdam of Parijs zit? "De wereld wordt steeds kleiner en het maakt niet meer zo veel uit waar je gevestigd bent, zolang je digitaal maar bereikbaar bent. ‘Amsterdam, The Netherlands' of ‘Ubbena, The Netherlands' maakt een Amerikaanse filmmaatschappij dan niet zo veel uit" legt een medewerker van MACCS uit.

Maar aan die digitale bereikbaarheid schortte het de laatste tijd wat. "Hiervoor hadden we twee ADSL-verbindingen die onstabiel waren en waarvan de bandbreedte erg beperkt was. Tevens is ons kantoor landelijk gelegen, waardoor verbindingen niet altijd juist verliepen. We hebben daarom de overstap naar glasvezel gemaakt omdat glasvezel aan onze wens voor meer bandbreedte en een stabielere verbinding voldoet."

MACCS International bv, Ubbenga"Met de nieuwe glasvezelverbinding kunnen wij onze klanten betere service bieden en adequaat van dienst zijn. En daarnaast kunnen we onze diensten zelf gaan hosten. Dat biedt weer nieuwe zakelijke mogelijkheden voor het bedrijf!" Moraal van het verhaal? Dankzij glasvezel en de digitalisering van de wereld is vestiging in landelijk gebied voor internationaal georiënteerde bedrijven dus ‘no problem'!

« Terug naar het overzicht

GERELATEERD