Hemmink: Geen omkijken naar telefooncentrale in de cloud

Hemmink: Geen omkijken naar telefooncentrale in de cloud

Hemmink BV in Zwolle is importeur van producten op het gebied van elektrotechniek, industrie, verlichting en connectivity. De groothandel in installatiemateriaal verhandelt alles voor de installateur, aannemer en woningbouwvereniging. Hemmink vond in Breedband in Bedrijf de geschikte partner voor advies over zakelijke telefonie, toen hun inpandige telefooncentrale aan vervanging toe was.

Hemmink bestaat dit jaar 65 jaar en het grootste deel van haar bestaan is Jan Kroeze hier werkzaam. Al 33 jaar is hij als systeembeheerder verantwoordelijk voor de ICT binnen het bedrijf. Ook de telefonie neemt de heer Kroeze onder zijn hoede. Kroeze: “De oude telefooncentrale was zo verouderd dat een software-update niet meer mogelijk was. Tijd om op zoek te gaan naar een alternatief!”

Telefooncentrale in de cloud

“We hebben meerdere partijen vergeleken maar kwamen uiteindelijk bij Bert Super van Breedband in Bedrijf uit”, vertelt Kroeze. “Bert kwam met een goed voorstel voor de telefooncentrale in de cloud, oftewel hosted telefonie. De centrale staat dan op servers in een datacenter, toegankelijk via internet. Hierdoor hebben wij geen omkijken naar het onderhoud en beheer van de centrale.”

Efficiënt onderweg

Naast hosted telefonie heeft Hemmink gekozen voor vast-mobiel integratie van KPN één. De vertegenwoordigers van Hemmink zijn vaak onderweg, maar soms ook op kantoor. Kroeze: “Nu hebben ze één telefoonnummer waarmee ze zowel via de vaste als met de mobiele telefoon bereikbaar zijn. Veel efficiënter dan voorheen!”

HemminkGeen onverwachte kosten

De nieuwe oplossing kent voor Hemmink alleen maar voordelen, vindt Kroeze. “Vooral de flexibiliteit is voor ons een groot voordeel. Als we meer of minder toestellen nodig hebben is dit met één belletje geregeld. Daar komt bij dat we precies weten wat de telefonie ons kost. Dit is elke maand een vast bedrag en daardoor kom je niet voor verrassingen te staan.”

Snelle actie

“Wat nog leuk is om te noemen is dat onze dochteronderneming JMV installatiemateriaal, die gevestigd is in het Gelderse Vorden, ook moeiteloos kon worden toegevoegd aan onze centrale in de cloud. Zij hebben dus ook afscheid genomen van hun inpandige telefooncentrale.” Al met al is Jan Kroeze tevreden over de samenwerking met Breedband in Bedrijf. “Als er iets is, dan bel ik met Breedband in Bedrijf en wordt er meteen actie ondernomen. Dat is erg prettig!”

« Terug naar het overzicht

GERELATEERD