Rots in de branding voor CSG Liudger

Rots in de branding voor CSG Liudger

Met zo’n 3.000 leerlingen en meer dan 400 medewerkers verdeeld over vijf locaties is Christelijke Scholengemeenschap Liudger één van de grootste middelbare scholen van Friesland. Dit betekent dat er uitdagingen zijn op het gebied van telefonische bereikbaarheid. Sinds december vorig jaar is de school overgestapt op telefonie uit de ‘cloud’. Voor begeleiding en advies kwam hoofd ICT Joop Marteau bij Breedband in Bedrijf terecht.

De nieuwe telefooncentrale bevindt zich veilig in de cloud. De school profiteert daarmee van gebruiksgemak en hoeft niet te investeren in een dure server. De heer Marteau: “Ik heb geen omkijken meer naar telefonie en kan nu veel meer tijd besteden aan ondersteuning van scholieren, docenten en het lesaanbod. Bovendien zijn alle vaste en mobiele telefoons nu geïntegreerd waardoor onze medewerkers optimaal bereikbaar zijn, vanaf elke locatie.”

CSG LiudgerTelefonie op maat
Als voorbeeld noemt Marteau de conciërge: “Soms is hij op zijn kantoor, maar meestal is hij ergens anders in het schoolgebouw of buiten aan het werk. Doordat zijn vaste en mobiele telefoon gekoppeld zijn, kan hij zelf kiezen op welk toestel hij bereikbaar wil zijn: op één of op beide toestellen. Op de ICT helpdesk is het weer net iets anders geregeld waardoor de beller altijd één van de vier deskundigen aan de telefoon krijgt. Zo heeft elke afdeling haar eigen functionaliteit op maat.”

Flexibel leren
CSG Liudger werkt al veel via internet en biedt lesmateriaal, roosters en behaalde cijfers digitaal aan. Marteau vertelt: “Met ons leerlingvolgsysteem SOMtoday leveren leerlingen via de computer of tablet huiswerk in dat meteen kan worden nagekeken door de docent. Het grote voordeel is dat studiewijzers en digitale leermiddelen overal beschikbaar zijn: op school en thuis. Of als een leerling ziek wordt, zelfs tot in het ziekenhuis. Het biedt veel flexibiliteit voor scholier en docent.”

"De ondersteuning van Breedband in Bedrijf was bij dit traject onmisbaar!"

Altijd up-to-date
In 2010 is CSG Liudger aangesloten op het glasvezelnetwerk. “Glasvezel is perfect, we kunnen niet meer zonder. Onze locaties zijn aan elkaar gekoppeld via glasvezel, waardoor we vanaf onze hoofdlocatie in Drachten ook de software-updates in Burgum, Waskemeer en onze andere locaties in Drachten kunnen regelen.”

Rots in de branding
Joop Marteau kan bijna terugkijken op een succesvol adviestraject van Breedband in Bedrijf. “De laatste puntjes worden momenteel nog op de spreekwoordelijke i gezet. Maar dan is het echt klaar en is onze school optimaal bereikbaar”, aldus Joop Marteau. Over de hulp van Breedband in Bedrijf is hij zeer tevreden: “Adviseur Bert Super was onze rots in de branding. De ondersteuning van de telefonie specialist was bij dit traject onmisbaar!”

« Terug naar het overzicht

GERELATEERD