Secure Services: veilig beheer vanuit Almere

Secure Services: veilig beheer vanuit Almere

Het beheren en beveiligen van data is steeds belangrijker voor een goede bedrijfsvoering. De snelle ontwikkelingen rondom Cloud en Mobiliteit leggen steeds meer druk op het veilig beheren van waardevolle bedrijfsgegevens. Niet zelden wordt een usb-stick met belangrijke data op straat gevonden of worden websites aangevallen door internetcriminelen. Avensus is deskundige op het gebied van databeveiliging en zorgt ervoor dat dergelijke acties minimale schade aan organisaties toebrengt. Met de juiste beveiligingsmaatregelen is ongeoorloofde toegang tot waardevolle data nagenoeg onmogelijk.

Avensus is gevestigd in Almere en adviseert bedrijven tussen de 100 en 1500 werkplekken. Het bedrijf is gespecialiseerd in advies, implementatie, beheer en beveiliging van Devices en Infrastructuren. Manfred Pallencaöe, Hoofd Managed Services bij Avensus: “Wij ondersteunen en adviseren onze klant van begin tot eind bij het maken van belangrijke beslissingen op het gebied van outsourcing, Cloud- en Security strategieën. Beveiliging is hierbij een belangrijk speerpunt – dit is ons DNA – maar ook continuïteit, beheersbaarheid en flexibiliteit verliezen we niet uit het oog.

24/7 service
Met een team van specialisten in Nederland, gesteund door interne support vanuit het internationale team in India, slaagt Avensus er in om 24 uur per dag service te bieden. “Die Indiase support wordt indien nodig ingeschakeld door ons team. De klant merkt hier niets van, maar profiteert wel van internationale kennis en kostenvoordeel”, vertelt Pallencaöe. “Wij bedienen de financiële sector, gezondheidszorg en overheidsinstellingen. U kunt zich voorstellen dat bijvoorbeeld patiëntengegevens in de gezondheidszorg op ieder tijdstip van de dag beschikbaar moet zijn!”

Een lesje geleerd
Ook scholen lopen door de digitalisering in het onderwijs tegen security vraagstukken aan. Daarom heeft Avensus onlangs een bewustwordingscampagne gestart in de onderwijsbranche. Pallencaöe: “Een grote ROC kreeg vorig jaar te maken met een DDOS-aanval. Lessen konden niet doorgaan: een enorm probleem natuurlijk. Avensus werd ingeschakeld om de beveiliging onder handen te nemen. Met de campagne hebben we veel scholen aan het denken gezet over digitale veiligheid.”

Nieuwe beveiligingsnorm gemeenten
“Op dit moment focussen we ons ook op de grote gemeentes. Zij moeten aan steeds verdere wet- en regelgeving voldoen als het gaat om de persoonsgegevens van hun burgers. De nieuwe norm, de baseline Informatiebeveiliging Gemeente (BIG), wordt volgend jaar ingevoerd. Juiste security inzet zorgt ervoor dat de moderne gemeente volledig compliant is. Vanuit ons team kunnen we het monitoren en loggen in beheer nemen en de gemeente hierin ontzorgen”, aldus Manfred Pallencaöe.

"Breedband in Bedrijf ontzorgt en haalt de kastanjes uit het vuur"

Inhoudelijke kennis
Regelmatig werkt Avensus samen met Breedband in Bedrijf. Pallencaöe: “Wanneer onze specialisten er met de leveranciers niet meer uitkomen op het gebied van glasvezel en breedbanddiensten, schakelen ze Michael de Kraaij of Bert Super van Breedband in Bedrijf in. Zij hebben de juiste kennis, ervaring en contacten om een advies op maat te maken. Breedband in Bedrijf ontzorgt en haalt de kastanjes voor ons uit het vuur. Avensus is gespecialiseerd in de overall regie van ICT, Breedband in Bedrijf heeft voor ons de specifiek inhoudelijke kennis rond glasvezel en breedband en houdt zich bezig met contractmanagement. Dat is een vak apart, maar door hierin samen te werken versterken we elkaar!”

« Terug naar het overzicht

GERELATEERD