Van Ginkel-groep vertrouwt al jaren op expertise van Breedband in Bedrijf

Van Ginkel-groep vertrouwt al jaren op expertise van Breedband in Bedrijf

Geïnspireerd door de ontwikkeling van kunststoffen zoals PVC is in 1971 De NKI (Needse Kunststof Industrie) opgericht; voorloper van de huidige Van Ginkel-groep. Een echt familiebedrijf. In de loop der jaren is veel veranderd en het bedrijf fors gegroeid. Ze hebben inmiddels zes werkmaatschappijen, verdeeld over twee locaties, maar het DNA is onaangetast gebleven. Om alle communicatie tussen de verschillende werkmaatschappijen in goede banen te leiden, werken ze samen met Breedband in Bedrijf. Pieter Willem Kruiger (manager Inkoop en Logistiek Van Ginkel-groep) en Michael de Kraaij (regisseur Breedband in Bedrijf) vertellen over de samenwerking.

Profiteren van expertise Breedband in Bedrijf

In de jaren dat de Van Ginkel-groep met Breedband in Bedrijf samenwerkt, hebben ze samen een mooi groeipad afgelegd. “De eerste kennismaking was zeven jaar geleden, toen Breedband in Bedrijf ons hielp met de uitbreiding van het netwerk. Destijds was het vraagstuk welke oplossing we het beste voor onze vestigingen konden gebruiken, met name voor de ontsluiting naar internet. We maakten al gebruik van enkele diensten van KPN en daar werd nu op advies van Breedband in Bedrijf glasvezel aan toegevoegd”, vertelt Pieter Willem. “Het fijne aan onze samenwerking is dat ze verstand van zaken hebben en echt met je in gesprek gaan. Zo weet ik van tevoren precies waarom we een bepaalde keuze maken én hoe deze toe te passen, alvorens alles geïntegreerd wordt.”

Onafhankelijk ICT-adviseur

Pieter Willem: “Een paar jaar geleden veranderde mijn rol van (enige) ICT-medewerker naar Hoofd Inkoop. Daarom stelde ik Breedband in Bedrijf de vraag of we onze ICT moesten uitbesteden óf dat we een nieuwe medewerker in dienst moesten nemen. Daarin hebben zij ons als onafhankelijke partij geadviseerd.” Michael vult aan: “In het begin hebben we veel gesprekken gevoerd, bijvoorbeeld over hoe we het beheer van de werkplekken konden inrichten en hoe we tijdelijk alle ICT-vragen binnen de organisatie konden opvangen. Daarvoor creëerden we een tijdelijk loket bij Exxes - ons zusterbedrijf en technisch verlengstuk - en spraken af dat we de Van Ginkel-Groep daarbij zouden begeleiden én verder adviseren over de inrichting van het lokale netwerk. Ze hadden op locatie nog een eigen serverruimte, maar toen ze met een nieuw voorraadpakket gingen werken, kwam daar snel verandering in.”

Van eigen serverruimte naar Cloud

“Het nieuwe voorraadpakket was niet compatible met de eigen servers. Samen met onze partner Accent hebben we de mogelijkheden voor de Van Ginkel-groep geïnventariseerd en het advies uitgebracht om naar de Cloud te gaan. Een project wat binnen een week gerealiseerd moest worden én dat is gelukt! Het resultaat is dat ze nu gebruik maken van een server in het datacenter van Accent in Groningen, want onze oplossingen zijn pas succesvol als ze in de dagelijkse praktijk efficiënt en effectief worden gebruikt.” Pieter Willem vult aan: “Daar komt bij dat Breedband in Bedrijf altijd snel en adequaat kan handelen bij veranderingen die onze organisatie soms vereist. Onze ICT blijft gewoon draaien en dat is een mooie ontwikkeling.”

Experts om aan te raden

“Ondertussen is al onze ICT geserviced door Breedband in Bedrijf - van telefonie tot aan het netwerk - en kunnen we erop vertrouwen dat alles werkt. Ze zijn een professionele partij. Maar ook betrouwbaarheid, voorspelbaarheid in kosten én het feit dat we als organisatie minder kwetsbaar zijn, maken onze samenwerking vruchtbaar.” Pieter Willem vertelt enthousiast verder: “Breedband in Bedrijf is heel flexibel. Daarmee doel ik niet alleen op hun mensen en dienstverlening, maar ook op de schaalbaarheid van de oplossingen die ze leveren. Hebben we een vraag, dan denken ze proactief met ons mee. En ze geven altijd advies op maat, ongeacht of ze deze diensten vervolgens zelf kunnen uitrollen of daar een partner voor moeten inschakelen.”

Ben je benieuwd wat we voor jouw onderneming kunnen betekenen? Neem dan hier contact met ons op en we gaan graag me je in gesprek!

« Terug naar het overzicht

GERELATEERD