Ventolines kiest voor de meerwaarde van een deskundige én onafhankelijke ICT-adviseur

Ventolines kiest voor de meerwaarde van een deskundige én onafhankelijke ICT-adviseur

Ventolines uit Almere realiseert duurzame energieprojecten, van A tot Z. Over zichzelf schrijven ze: ‘Wij zijn dienstverleners die denken als eigenaren, maar we houden ook goed zicht op de belangen van alle andere betrokken partijen.’ Ze ontwikkelen, behouden, beheren én regelen financieringen voor wind- en zonneparken. Toen ze verhuisden van Emmeloord naar Almere, kwamen al hun eigen tools weer in het daglicht te staan en zo ook de ICT die meeverhuisd moest worden.

Thibaut de Groen, Director Contracting & Construction Ventolines, vertelt: “We waren op zoek naar een onafhankelijke ICT-adviseur die ons kon begeleiden. Een ICT-adviseur die naast onafhankelijk, natuurlijk ook deskundig is. Via via kwamen we al snel bij Breedband in Bedrijf terecht. Zij waren één van de weinige partijen die écht naar ons luisterde.” We spreken met Thibaut over de samenwerking met Breedband in Bedrijf.

Het ICT-landschap verhuizen

“We hadden advies nodig over hoe ons nieuwe ICT-landschap eruit moest komen te zien. En ook een aantal andere praktische zaken moesten geregeld worden. We waren ervan overtuigd dat we te weinig tijd hadden om al onze ICT op tijd over te verhuizen, dus onze insteek was dat we een tijdelijke oplossing nodig hadden. Om te overbruggen,” legt Thibaut uit. Maar de tweede stap volgde al snel, en dat was dat Breedband in Bedrijf ook de aanbesteding mocht doen. Zij zijn nu de ICT-adviseur van Ventolines en hebben er onder andere voor gezorgd dat de nieuwe omgeving nu gehost wordt door Accent Automatisering, preferred supplier van Breedband in Bedrijf.

Pragmatische en flexibele ICT-adviseur

Op dit moment zit Ventolines in de overgangsfase en zijn ze nog niet volledig overgestapt. “Maar er staat een hoop te veranderen. We zijn niet zozeer veel goedkoper uit, maar straks hebben we er wel veel minder omkijken naar. En dat is veel waard voor ons! In het begin hadden we samen wat opstartproblemen, maar nu is dat allemaal goed opgepakt.

Breedband in Bedrijf werkt zeer pragmatisch en ze zijn ook heel flexibel. In deze markt zie je voornamelijk dat partijen iets aanbieden en dan ontstaat een soort verplichte winkelnering. Dat past niet bij ons. Ik zie de meerwaarde van een onafhankelijke ICT-adviseur, om kennis om te laten zetten naar concept en dat vervolgens aan te besteden. Precies hoe we dat met Breedband in Bedrijf hebben gedaan,” besluit Thibaut.

Ben je benieuwd wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen? Zit jij met een vraagstuk en ontvang je graag onafhankelijk advies? Stel dan hier jouw vraag!

« Terug naar het overzicht

GERELATEERD