Wirwar van ICT verbindingen ontrafeld voor BplusC

Wirwar van ICT verbindingen ontrafeld voor BplusC

Geen inwoner van Leiden en de wijde omtrek heeft nog nooit gehoord van BplusC: Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur. Op 22 verschillende locaties wordt door BplusC een grote bijdrage geleverd aan de culturele ontwikkeling van inwoners van de 5 gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar. Het aanbod van diensten en activiteiten is eindeloos. Van bibliotheek en muzieklessen tot exposities, cursussen, dans en theater, yoga en pottenbakken.

Naast de bibliotheekdiensten en het educatieaanbod richt de organisatie zich ook sterk op de derde pijler: Onderwijs. Vanuit BplusC worden lessen aangeboden aan het primair, voortgezet en vervolg onderwijs. Ook online is de organisatie erg actief. Zo kunnen klanten van de bibliotheek door in te loggen hun boeken verlengen of alvast reserveren en wordt tijdens muziek- en danslessen regelmatig gebruik gemaakt van online filmpjes.

Wirwar aan verbindingen
“BplusC is ontstaan vanuit een fusie in 2008 van 4 verschillende organisaties: Bibliotheken Leiden & Leiderdorp, Leidse Volksuniversiteit K&O, Het Leidse Volkshuis en Muziekschool Leiden en Omstreken”, vertelt Hans van Rooden, hoofd ICT. “Elk van deze locaties had haar eigen telefoon- en internetverbindingen. Dat resulteerde in grote kwaliteitsverschillen en een wirwar aan leveranciers en contracten met allemaal hun eigen looptijd. Pogingen met verschillende partijen om dit op te lossen waren tevergeefs. Tot we begin 2014 met Breedband in Bedrijf in contact kwamen.”

Ambitieuze belofte
De eerste prille kennismaking met de adviseur begon veelbelovend. “Hij deed een belofte: ik ga dat voor jullie regelen!” vervolgt Van Rooden. “Dat had ik nog niet eerder meegemaakt, maar ik dacht: eerst zien, dan geloven. Maar hij is zijn belofte nagekomen. Het was een enorme klus om uit te zoeken welk contract veilig verbroken kon worden en welke moesten blijven. Mijn adviseur is nauwkeurig en heeft de juiste contacten bij de leveranciers. Hij zat er bovenop waardoor hij het uiteindelijk toch voor elkaar kreeg.”

Van levensbelang
“Door de herinrichting hebben we in 2015 minstens €16.000 minder uitgegeven aan telefonie- en dataverbindingen ten opzichte van eerdere jaren. Dit was voor de organisatie van levensbelang, want door de vele bezuinigingen op kunst en cultuur hebben we een lastige tijd achter de rug. Het komende jaar gaan we zelfs nog meer besparen. Mede door deze besparing en scherpe contracten bij Ziggo en KPN kunnen wij ons nu goed staande houden!” Aldus het tevreden hoofd ICT.

« Terug naar het overzicht

GERELATEERD