Uw data in vertrouwde handen met colocatie

Uw data in vertrouwde handen met colocatie

De continuïteit van organisaties is steeds meer afhankelijk van de beschikbaarheid en kwaliteit van data, die bovendien voortdurend in omvang toeneemt. Een veilige en optimaal ingerichte plek voor data- en andere servers is voor de meeste bedrijven en instellingen dan ook een vanzelfsprekendheid. Zo’n plek wordt vaak in het eigen pand gevonden, maar dit betekent automatisch een zorglast voor beheer en onderhoud met zich mee. Met de wetenschap dat zelfs met de beste zorg risico’s nooit volledig kunnen worden uitgesloten.

Datacenter inrichten kostbare zaak

Uw organisatie moet dagelijks kunnen vertrouwen op de beschikbaarheid van data en het goed functioneren van de ICT-voorzieningen. Iedere hapering of erger, het verlies van data heeft al snel grote gevolgen. Het inrichten van een professioneel datacenter brengt echter forse kosten met zich mee omdat u moet investeren in bijvoorbeeld brandbeveiliging, koeling, aanvullende stroomvoorziening, menskracht en specialistische kennis. Bij Breedband in Bedrijf begrijpen wij als geen ander dat dit voor de meeste organisaties een onwenselijke situatie oplevert.

Zorg voor data uitbesteden

Ons uitgangspunt is dat ICT uw bedrijfsproces moet ondersteunen. Als het uitgroeit tot een autonoom proces naast uw core business groeit het onvermijdelijk uit tot een kostenpost waarop de organisatie alle grip kwijtraakt. Met colocatie besteedt u de zorg voor de beschikbaarheid en een maximaal veilige opslag van uw data uit aan partij die hierin gespecialiseerd en ervoor gecertificeerd is. Die het met een uitgebreide kennis en ervaring niet alleen beter doet, maar het op basis van schaalgrootte ook aanzienlijk kostenefficiënter doet.

Veilig en voordelig geregeld

Vanuit continuïteit, veiligheid en kostenaspect betekent colocatie voor zowel grote als kleinere organisaties een aantrekkelijke oplossing. Bovendien biedt het een enorme flexibiliteit. Als af te nemen dienst is colocatie namelijk schaalbaar, waarmee u gemakkelijk en snel kunt inspelen op een toenemende of juist afnemende behoefte binnen uw organisatie. Als u kiest voor colocatie in een datacenter kunt u desgewenst kiezen voor eigen, exclusieve ruimte voor uw apparatuur. Met de verantwoordelijkheid voor uw data veilig en voordelig geregeld hebt u een zorg minder.

Onafhankelijk advies over colocatie

Colocatie in een datacenter wordt door verschillende partijen als dienst aangeboden. Als Excellence Partner van KPN kunnen wij u bijvoorbeeld alles vertellen over Colocatie van KPN. Hebt u echter behoefte aan oriëntatie bij een andere of meerdere aanbieders van colocatie en wilt u hierin onafhankelijk advies dan bent u ook aan het juiste adres bij Breedband in Bedrijf. Neem contact op voor een afspraak.

Download informatie over colocatie

Colocatie van KPN: Gegarandeerde continuïteit voor uw ICT-voorzieningen (pdf)

« Terug