Schade door winkeldiefstal stijgt 5 procent

De schade door winkeldiefstallen is vorig jaar met 5 procent gestegen naar 325 miljoen euro. Dat stelt Detailhandel Nederland, dat woensdag het Nationaal Onderzoek Winkelcriminaliteit presenteert. Ook zijn er meer winkeldieven aangehouden door de politie. In 2008 waren dat er nog 30.000, een jaar later 31.000.

Microsoft begint inhaalslag in cloud computing

Fujitsu en Microsoft gaan datacentra met elkaar delen om wereldwijd software en andere services online te kunnen delen. Dat melden diverse buitenlandse media. Het tweetal gaat hiermee de concurrentie aan met Google en andere pioniers op het gebied van cloud computing. Door de beschikbaarheid van snelle glasvezel verbindingen groeit de interesse voor cloud computing namelijk snel binnen het bedrijfsleven.

Vooral kleine bedrijven scoren met social media

Zo'n 48 procent van de bedrijven zet social media in bij het werven van nieuwe klanten. Vooral kleine bedrijven maken hier gebruik van. Wereldwijd hebben meer dan 700.000 kleine bedrijven fanpagina's op Facebook. Een kwart van de ondernemingen heeft een apart potje voor activiteiten op het gebied van social media.

Brinkman: ‘verslimmen’ van Nederland met glasvezel

Tijdens een bijeenkomst van het FttH Platform Nederland heeft Elco Brinkman overheid en bedrijfsleven opgeroepen te komen tot een gezamenlijk beleid om Nederland te ‘verslimmen'. Door een hoogwaardige glasvezelinfrastructuur en intelligente gebouwen in samenhang te ontwikkelen, geeft Nederland een ‘slimme' samenleving werkelijk vorm. Gedeputeerde van Overijssel, Carry Abbenhues, benadrukte dat er ook een publieke taak is om hoogwaardige glasvezelnetwerken uit te rollen.

Cybercrime treft bedrijven vaker en ernstiger

De omvang en de ernst van cybercrime op Nederlandse doelwitten neemt fors toe. ICT-waakhond Govcert ziet dit jaar al meer internetaanvallen dan in heel 2009. Govcert waarborgt de ICT-veiligheid van de rijksoverheid en bedrijven met een vitaal belang zoals energie- en watervoorziening. 'Waren er in heel 2009 150 ernstige incidenten, in de eerste vijf maanden van dit jaar zijn dat er al meer dan 170'.

Digitale economie is cruciaal voor economische groei

De Europese ICT-sector heeft in de periode 2004 tot 2007 600 miljard euro bijgedragen aan de Europese economie. Dat schrijft de Europese Commissie in een rapport over digitale concurrentie. Volgens eurocommissaris Neelie Kroes komt de helft van de productiviteitsgroei de afgelopen vijftien jaar door de inzet van ICT.

Voor je het weet, ligt je kennis op straat

In de maand mei is het 65 jaar geleden dat Nederland door de geallieerden werd bevrijd van de Duitse bezetting. Het kraken van de zogeheten "Enigma-codes" door de Britse inlichtingendienst heeft een belangrijke rol gespeeld in het verloop van de Tweede Wereldoorlog. De ontcijfering van de gecodeerde Duitse berichten bleek namelijk een goudmijn van informatie over de oorlogsmachine van de nazi's op te leveren en is uiteindelijk doorslaggevend geweest voor geallieerde successen zoals de landing in Normandië.

Limburg trekt aan de juiste FTTH touwtjes

De technologiedriehoek Eindhoven-Leuven-Aken is een samenwerkingsverband dat sinds 2004 bestaat. Het heeft als doelstelling uit te groeien tot een absolute top-technologieregio in Europees- en mondiaal verband. Op glasvezelgebied timmert het flink aan de weg en de provincie Limburg wil daarin mee. Inmiddels vallen er steeds meer puzzelstukjes op hun plaats.