Online fraude treft helft mkb

Bijna de helft van alle mkb-ers had afgelopen jaar last van fraude via internet. Per bedrijf loopt de schade uiteen van 40 tot 250 duizend euro, zo blijkt uit onderzoek door de Kamer van Koophandel.

Hackers kunnen stroomnet platleggen

Door de toenemende digitalisering komen zaken als de voorzieningszekerheid van energievoorzieningen en het recht op privacy van burgers in de knel. Het Planbureau voor de Leefomgeving pleit voor nieuwe spelregels en actief handelen van Rijksoverheid.

Ontbijt- & Ontdekbijeenkomst Cloud en Security

Tijdens de Ontbijt- & Ontdekbijeenkomst die Breedband in Bedrijf op 31 mei a.s. organiseert, neemt cloud-strateeg Henk Bloemsma de aanwezigen mee op ontdekkingstocht in ‘de cloud’. Ook komt de actualiteit van cyberaanvallen en digitale criminaliteit uitvoerig aan bod. Ontbijt en ontdek: meld u snel aan!

Digitale piraten gijzelen film voor losgeld

Criminele hackers beweren een kopie van de nieuwe Pirates Of The Caribbean in handen te hebben en dreigen de film te lekken als studio Disney niet betaalt. Het vijfde deel van de filmreeks met Johnny Depp in de hoofdrol komt op 26 mei wereldwijd uit in de bioscopen.