Een goede ICT manager is op het ergste voorbereid

Een goede ICT manager is op het ergste voorbereid

Beveilig uw bedrijfsdata

Hebt u zich weleens afgevraagd hoelang uw organisatie zonder data kan en hoeveel data u eventueel kwijt mag raken? Stroomstoring, diefstal, computervirus, brand, vocht en stof: slechts enkele risico’s die tot dataverlies kunnen leiden. Veel organisaties hebben geen idee wat hiervan de financiële gevolgen zijn. Wat als er data verloren gaat tijdens een stroomstoring en de kosten voelbaar worden? Ongeveer 60% van de bedrijven gaat failliet na ernstige calamiteiten. Het is dus cruciaal om een goede data-oplossing te implementeren.

Organisaties die niet graag voor verrassingen staan hebben doorgaans een calamiteitenplan voor het geval zich één van de risico’s voordoet. Dit plan heeft echter meestal geen betrekking op de ICT faciliteiten bij een calamiteit. De adviseurs van Breedband in Bedrijf onderzoeken hoe het met uw organisatie gesteld is wanneer zich een calamiteit voordoet. Met de juiste combinatie van maatregelen, procedures en planning kan er proactief voor worden gezorgd dat belangrijke bedrijfsprocessen geen gevaar lopen.

Risicoanalyse

Samen met u kijken onze adviseurs wat de risico’s zijn voor uw organisatie. Op basis daarvan kan een advies worden samengesteld waar u als ICT manager tevreden mee bent. Een mogelijke voorzorgsmaatregel is de data onder te brengen in een datacenter. Een aantal van onze klanten maakt hier al gebruik van. Van het huren van kastruimte – ook wel colocatie genoemd – tot het volledig afnemen van beheerde hosted diensten. Voorbeelden zijn Avensus en het Nordwin College.

Bent u benieuwd naar de risico’s die uw bedrijf loopt bij een stroomstoring, computervirus of brand? Onze adviseurs komen graag een keer bij u langs. Neem contact met ons op om een afspraak te maken met een van onze dataspecialisten, per e-mail of rechtstreeks via 085 - 485 93 83.

Op donderdag 31 maart en 4 oktoberorganiseren wij een tweetal seminars in een datacenter. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

GERELATEERD