Eerste Datacenter Donderdag in Groningen geslaagd

Eerste Datacenter Donderdag in Groningen geslaagd

Op donderdag 31 maart vond in Groningen het eerste Datacenter Seminarplaats. ICT managers van onderwijsinstellingen, gemeenten en zorginstellingen kwamen een kijkje nemen in het KPN datacenter in Groningen. Relaties van Fryslân Ring en Breedband in Bedrijf konden met eigen ogen zien hoe de energie, klimaatbeheersing, noodstroomvoorziening en branddetectie is geregeld in het goed beveiligde datacenter. Ook werden de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van cloud- en datacenter diensten besproken.

De rondleiding door het datacenter zorgde bij de bezoekers voor veel eye-openers. Hoewel het aan de ICT deskundigheid van de bezoekers niet ontbrak, waren velen nog niet op de hoogte van de ongekende mogelijkheden die een datacenter biedt. Dit bleek onder andere uit opmerkingen als: “Zijn de servers die hier staan écht van de klanten zelf?” en “Kan de klant dan nog steeds zelf bij zijn eigen server?” Op beide vragen is het antwoord ja. U kunt te allen tijde bij uw eigen server die veilig opgeborgen staat in het datacenter dat van alle gemakken is voorzien.


Na de rondleiding ontstond een levendige discussie over het wel of niet kiezen voor het plaatsen van de bedrijfsserver in een datacenter. Een onderwijsinstelling die in eerste instantie sceptisch was, draaide tijdens de bijeenkomst zichtbaar bij: “Een aantal jaren geleden hebben wij besloten te investeren in een mini-datacenter op onze eigen locatie. Als ik de beslissing nu opnieuw moest maken, is de kans groot dat ik onze servers in een datacenter zou zetten!” Aldus de ICT manager.

Wilt u ook wel eens een datacenter van binnen bekijken? Op 4 oktober organiseert Breedband in Bedrijf opnieuw een seminar voor ICT managers, ditmaal in het datacenter in Almere. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

GERELATEERD