ICT van bedrijven kwetsbaar bij stroomuitval

ICT van bedrijven kwetsbaar bij stroomuitval

Nederland is onvoldoende voorbereid op uitval van telecommunicatie als gevolg van stroomstoringen. Dat blijkt uit onderzoek van Agentschap Telecom. De samenleving is zich nauwelijks bewust van de effecten van uitval, terwijl die afhankelijkheid de afgelopen jaren is toegenomen. Jaarlijks hebben ongeveer 350.000 huishoudens te maken met een stroomstoring van meer dan twee uur. Televisie, vaste telefonie, internettoegang, en soms ook mobiele telefonie vallen dan uit.

Gevolgen stroomuitval voor telecommunicatie

De resultaten van het onderzoek laten zien dat Nederlanders zich nauwelijks bewust zijn van de kans op uitval van telecommunicatie en de consequenties ervan. Dit terwijl de gevolgen toch hinderlijk en zelfs ernstig kunnen zijn, waarschuwt het Agentschap. Dat geldt voor consumenten, maar zeker ook voor bedrijven. Naast het feit dat het opladen van mobiele telefoons dan niet meer mogelijk is, kunnen ook administratiesystemen, betalingsverkeer of beveiligingssystemen uitvallen.

Voorbereiden ICT op stroomstoring

Is de ICT omgeving van uw bedrijf of instelling voorbereid op de gevolgen van een stroomstoring? Wij maken voor u de risico’s inzichtelijk en geven advies zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken. Laat niets aan het toeval over en neem vandaag nog contact op!

« Terug naar het nieuwsoverzicht

GERELATEERD