Leegloop bij AP bedreigt toezicht op privacywet

Leegloop bij AP bedreigt toezicht op privacywet

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft te maken met een uittocht van medewerkers. Hierdoor loopt het toezicht op naleving van de nieuwe privacywet gevaar. Dat schrijft de Leeuwarder Courant naar aanleiding van eerdere berichtgeving in Het Financieele Dagblad. De personele leegloop zou verband houden met het optreden van bestuursvoorzitter Aleid Wolfsen.

AVG en GDPR

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De AVG vormt een versterking en uitbreiding van privacy rechten voor Nederlandse burgers. Die krijgen meer mogelijkheden om voor zichzelf op te komen bij de verwerking van hun gegevens. De AVG is binnen de EU ook bekend als GDPR (General Data Protection Regulation).

AVG en boetes

Voor bedrijven en instellingen betekent de verordening meer verantwoordelijkheden bij het opslaan van persoonsgegevens en het naleven van de verdere voorwaarden. De Autoriteit Persoonsgegevens kan boetes opleggen als dergelijke organisaties hun informatieveiligheid niet op orde hebben.

Advies over AVG

Hoewel de pakkans voorlopig klein lijkt, ontslaat dit organisaties natuurlijk niet van hun verplichting om zorgvuldig om te gaan met de privacy en veiligheid van door hen opgeslagen gegevens. Breedband in Bedrijf is u daarbij graag van dienst met raad en daad.

Meer informatie over AVG

Lees meer over onze AVG Roadmap, ons service-abonnement voor een functionaris gegevensbescherming (FG) en de Security Scan die uw beveiligingsrisico’s in beeld brengt.

Lees hier het artikel van de Leeuwarder Courant

« Terug naar het nieuwsoverzicht

GERELATEERD