Security Scan biedt inzicht in beveiligingsrisico’s

Security Scan biedt inzicht in beveiligingsrisico’s

Aan het eind van de werkdag doet de laatste collega het licht uit, activeert het alarm en draait de deur op slot. Goed beveiligd, zult u denken. Helaas zijn deze maatregelen in de informatiemaatschappij van vandaag de dag niet meer toereikend voor werkelijke veiligheid. Servers, personal computers en andere digitale apparatuur en toepassingen vormen namelijk steeds vaker een toegang naar het hart van de organisatie. Met een deur die bij tal van bedrijven en instellingen wagenwijd openstaat en alle risico’s van dien. Vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week.

De risico’s ten aanzien van digitale veiligheid gaan verder dan enkel de techniek. Ook menselijke en procesmatige factoren spelen een belangrijke rol in de IT-security van organisaties. Terwijl bedrijven en instellingen steeds verder digitaliseren en privacy een hot topic is, wordt informatiebeveiliging echter louter als een ICT-probleem gezien. Menig ICT manager wordt dan ook geconfronteerd met een gebrek aan draagvlak bij collega-managers en directie voor een beter beveiligingsbeleid. Dit komt vooral omdat de relevante security issues niet inzichtelijk zijn en de samenhang tussen mens, techniek en proces ontbreekt.

Om inzicht te geven in de security issues van een organisatie heeft Breedband in Bedrijf de ICT Security Scan ontwikkeld. Daarbij wordt de informatieveiligheid vanuit diverse invalshoeken belicht, geanalyseerd en op een heldere wijze gepresenteerd aan de verschillende betrokkenen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Security Scan van Breedband in Bedrijf voor uw organisatie? Download dan het informatieblad of maak meteen een afspraak met onze ICT-security specialist Henk Bloemsma.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

GERELATEERD