Voorkom vakantieverrassingen bij mobiel dataverbruik

Voorkom vakantieverrassingen bij mobiel dataverbruik

De vakantieperiode levert voor menig organisatie een onaangename verrassing op in de vorm van een forse rekening voor onverwacht hoog mobiel datagebruik. Onze telefoniespecialist Johan Bijlsma heeft twee tips waarmee u dit jaar tegenvallers voorkomt.

Mobiel datagebruik op vakantie

We zijn er al helemaal aan gewend dat datagebruik bij roaming binnen de EU gewoon tegen Hollandse tarieven wordt in rekening worden gebracht. Maar pas op! Deze vrijheid wekt de indruk dat bellen of internetten in het buitenland altijd gratis of goedkoop is.

Internationale bundels

Buiten de EU kunnen minuten of MB’s echter nog zeer prijzig zijn! Gelukkig hebben veel providers internationale bundels of modules welke de tarieven iets aangenamer maken en ook zijn er vaak voordeel regio’s. Johan of een van de andere telecomspecialisten van Breedband in Bedrijf vertelt u er graag meer over.

Tip voor roaming op vakantie

Zorg vóór vertrek dat u op de hoogte bent van uw bel- en data tarieven om te voorkomen dat uw vakantie een vervelend staartje krijgt. Maak met uw werknemers die de zakelijke telefoon meenemen naar het buitenland afspraken hierover en informeer of er bepaalde limieten zijn in te stellen.

Toenemend dataverbruik in de organisatie

We gebruiken met zijn allen steeds meer data. Deels omdat steeds meer mensen vaker online zijn, maar ook omdat de beeld- en geluidskwaliteit van alles wat we met elkaar delen steeds hoger wordt. Bijvoorbeeld het streamen van radiozenders, filmpjes op social media en TV kijken op de smartphone of tablet.

Dataverbruik tijdens WK Voetbal

Met het aankomende WK Voetbal is dat laatste iets om in de gaten te houden. Tijdens de Olympische Winter Spelen enkele maanden geleden was namelijk een grote toename merkbaar in het verbruik van mobiele data. De verwachting is dat ook tijdens het WK Voetbal het dataverbruik fors zal stijgen.

Tip voor piek dataverbruik tijdens evenementen

Controleer of de hoeveelheid beschikbare data binnen uw organisatie of van uw abonnement toereikend is om een tijdelijk hoger verbruik te kunnen verwerken zonder dat daar extra kosten uit voortvloeien.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

GERELATEERD