Wifi voor 44.480 wandelaars

Wifi voor 44.480 wandelaars

Wat doe je als je een evenement organiseert en tienduizenden deelnemers wifi wilt bieden? Dan schakel je onze technische collega’s van Exxes in. Zelfs als die tienduizenden deelnemers dagelijks 30, 40 of zelfs 50 kilometer afleggen, vormt dat voor onze techneuten geen enkel probleem. Voor de vijfde keer op rij leveren wij onze kennis en ervaring aan KPN Events tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.

4G netwerk overbelast

Dit jaar meldden zich op de eerste dag 44.480 deelnemers aan de grootste meerdaagse wandeltochtprestatie ter wereld. Aangezien tegenwoordig iedereen een smartphone op zak heeft, worden er voortdurend door de wandelaars foto’s en filmpjes op social media gedeeld en wordt er gechat of gebeld. Daardoor raakt het 4G netwerk overbelast. Een tijdelijk wifi-netwerk biedt uitkomst.

Wifi tijdens evenement

Exxes levert de technische kennis voor het bouwen van het tijdelijke wifi netwerk dat ‘in de lucht wordt gebracht’ door enkele tientallen wifi-routers langs de wandelroute. Een hele operatie, waarbij zelfs apart stroomvoorziening naar de installaties wordt getrokken. In totaal zijn er zo’n acht man druk mee. Exxes is daarbij verantwoordelijk voor de configuratie van het netwerk en de routers. Daarnaast verzorgt Exxes tijdens het evenement de telefonievoorziening voor de organisatie.

Wilt u uw gasten of deelnemers tijdens een evenement ook wifi op locatie bieden? Neem dan contact op met onze collega’s van Exxes!

« Terug naar het nieuwsoverzicht

GERELATEERD