Privacy- en Cookieverklaring

Privacy- en Cookieverklaring

Laatst bewerkt: 18 september 2018

1. Privacy

Uw privacy is voor Breedband in Bedrijf BV van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat uw gegevens veilig bij ons zijn en dat wij deze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij de dienst www.breedbandinbedrijf.nl allemaal doen met informatie die we over u te weten komen.

Als u vragen hebt of wilt weten wat wij precies van u bijhouden, neemt u dan contact op met Breedband in Bedrijf BV.

1.1 Contactformulier en nieuwsbrief

Met het contactformulier kunt u ons vragen stellen of aanvragen doen. Hiervoor gebruiken wij uw e-mailadres, eventueel telefoonnummer en de door u opgegeven naam. Dit doen wij op basis van uw toestemming. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat u tevreden bent met onze reactie en zes maanden daarna. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken.

U kunt zich inschrijven op onze nieuwsbrief. Hierin leest u nieuws over informatieveiligheid, innoveren met ICT en de dienstverlening die wij daarin bieden. Deze inschrijving kunt u op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink.

Indien u zich inschrijft voor de nieuwsbrief via de website wordt uw e-mailadres toegevoegd aan de lijst van abonnees. Deze gegevens worden bewaard totdat u het abonnement opzegt.

1.2 Andere partijen

Wij geven uw persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instanties, behalve als dat nodig is voor de dienst of als de wet ons verplicht. Een voorbeeld: bij een vermoeden van fraude delen wij informatie om aangifte te doen bij de politie.

Sommige partners zijn gevestigd buiten de Europese Unie, zoals social media partners. Via social media buttons op onze website verzamelen de beheerders van deze diensten uw persoonsgegevens.

1.3 Reclame

Wij willen u graag informatie sturen over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij:

  • Per post
  • Per e-mail
  • Via social media
  • Per telefoon

U kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. In elke brief staat hoe dat moet. Elke e-mail bevat een afmeldlink. U kunt ons blokkeren of de afmeldoptie gebruiken. U kunt dit aangeven als u wordt gebeld.


2. Cookies die wij gebruiken op onze website en social media platformen

Wij maken bij het aanbieden van elektronische (online) diensten gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. Wij gebruiken cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden maar ook om het gebruik en de relevantie van onze online activiteiten te optimaliseren. U kunt te allen tijde de cookies verwijderen uit uw browser.

Meer informatie over cookies?

Op de volgende websites vindt u meer informatie over cookies:

2.1 Het type cookies dat wij gebruiken op onze website en social media platformen

Hieronder vindt u een overzicht van het type cookies dat wij gebruiken:

2.1.1. Functionele- en technische cookies

Wij maken gebruik van functionele- en technische cookies waarmee wij u kunnen herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op uw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer u toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoeft u niet steeds uw voorkeuren te herhalen waardoor u dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Functionele en technische cookies kunt u verwijderen via de instellingen van uw browser.

2.1.2. Analytische cookies

We maken gebruik van analytische cookies van Google Analytics. Deze cookies leggen vast hoe onze bezoekers www.breedbandinbedrijf.nl gebruiken. Met deze informatie kunnen wij het gebruik van onze website analyseren en rapporten en statistieken genereren. Deze info helpt ons om de website en onze dienstverlening te verbeteren. We hanteren privacy vriendelijke instellingen: wij ontlenen aan de informatie geen persoonsgegevens en gebruiken deze anonieme data enkel voor analytische doeleinden. Dat betekent dat Breedband in Bedrijf BV niet verplicht is om bezoekers van www.breedbandinbedrijf.nl toestemming te vragen voor het plaatsen van deze cookies.

2.1.3. Third party cookies

Met uw toestemming plaatsen wij een cookie op uw apparatuur, die kan worden opgevraagd zodra u een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat u naast onze website ook op de betreffende andere website(s) in ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke maar dient alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor u zijn.

2.2 Google cookies

Via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google o.a. om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers onze website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hierop geen invloed.

2.2.1. Google Analytics

Wij maken gebruik van Google Analytics om te analyseren hoe gebruikers zich gedragen op de website www.breedbandinbedrijf.nl en om na te gaan of onze Google Adwords advertenties effectief zijn. De verkregen informatie wordt, inclusief het IP-adres van uw computer of laptop, opgeslagen een server van Google. Google gebruikt deze informatie om aan ons te rapporteren hoe wij de website kunnen optimaliseren naar het gebruik van de bezoekers.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hierop geen invloed. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

2.2.2. Google Adwords

Met deze cookies kan de kwaliteit vanuit Google Adwords worden bijgehouden en welke pagina’s u bekijkt via www.breedbandinbedrijf.nl. Zo kunnen we relevante advertenties aanbieden op onze andere pagina’s. Zonder deze cookies loopt u kans om persoonlijke aanbiedingen mis te lopen. Deze cookies worden maximaal 18 maanden bewaard.

2.2.3. Google Remarketing

Mocht u via een advertentie bij Google op onze website terecht komen, dan wordt in sommige gevallen een cookie geplaatst waardoor u op andere websites opnieuw advertenties van Breedband in Bedrijf BV kunt tegenkomen. Het plaatsen en uitlezen van deze cookies gebeurt geautomatiseerd. Persoonsgegevens worden niet door Breedband in Bedrijf BV opgeslagen en evenmin door Google beschikbaar gesteld.

In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan:

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kunt u vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van uw browser.

2.3. Social Media cookies

2.3.1 Facebook cookies

De informatie die Facebook verzamelt wordt zoveel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Facebook opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Facebook heeft zich daarbij te houden aan de Safe Harbor principes en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

2.3.2. LinkedIn

Deze cookie biedt de mogelijkheid dat u direct een artikel kunt delen vanuit de website.

2.3.3. Twitter

Deze cookie biedt de mogelijkheid dat u direct een artikel kunt delen vanuit de website. Deze cookie houdt bij welke pagina’s u bezoekt. Zo kan de betreffende informatie later in relevante advertenties getoond worden.

2.3.4. Youtube

Deze cookie biedt de mogelijkheid dat dat ingesloten video’s van YouTube kunnen worden afgespeeld en dat u direct een video kunt delen vanuit de website.

2.3.5. Google+ plugin

Deze cookie biedt de mogelijkheid dat u direct een artikel kunt delen vanuit de website.

2.4. Salesfeed

Aan deze website is SalesFeed Software gekoppeld. Met de SalesFeed Software worden statistieken over herkomst en gedrag van onze doelgroepen gegenereerd. De SalesFeed Software verwerkt hiertoe IP-adressen van bezoekers. De IP-adressen van een deel van de Nederlandse organisaties die deze website bezoekt, worden gekoppeld aan een database met daarin bedrijfsgegevens. Informatie over organisaties die worden geregistreerd naar aanleiding van hun bezoek aan deze website, wordt niet gedeeld met derden. Voor meer informatie over de SalesFeed Software kunt u terecht op www.salesfeed.com.

Gebruik van cookies door SalesFeed Software

Er wordt standaard 1 cookie geplaatst door de SalesFeed Software. Deze cookie betreft een sessie cookie oftewel een first party cookie. Een sessie cookie wordt gebruikt om gebeurtenissen te aggregeren. Deze cookie vervalt na een half uur inactiviteit. Er worden standaard geen third party cookies geplaatst bij bezoekers door SalesFeed software.

2.5 Webformulieren en cookies

Op de website van Breedband in Bedrijf staan formulieren. In deze formulieren wordt gebruikgemaakt van cookies die uw gegevens kunnen onthouden voor de volgende keer dat u een formulier invult. De ingevulde gegevens worden niet in onze website opgeslagen.

2.6 Hotjar

Ook wordt gebruik gemaakt van Hotjar. Deze dienst plaatst een cookie zodat er een profiel kan worden opgebouwd van de bezoekers van onze websites. Deze cookie gebruiken we om visueel te maken hoe u op de website navigeert. Deze kennis gebruiken we om de site te verbeteren.


3. Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Om uw privacy te beschermen, nemen wij de volgende maatregelen:

  • Bij aanmelding voor onze nieuwsbrief, wordt het opgegeven e-mailadres niet in de website opgeslagen.
  • Bij een contactverzoek middels het contactformulier worden de ingevulde gegevens niet in de website opgeslagen.


4. Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer onze dienst wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.


5. Inzage en wijzigen van uw gegevens

Als u vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder. U hebt de volgende rechten:

  • Uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • Inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • Het laten corrigeren van fouten
  • Het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • Intrekken van toestemming
  • Bezwaar maken tegen een bepaald gebruik
  • Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.
  • Indien u vragen hebt over de gegevens of als u gebruik wilt maken van een van de bovenstaande rechten kunt u contact opnemen via binnendienst@rbreedbandinbedrijf.nl.


6. Recht op overdraagbaarheid / dataportabiliteit

Dit recht houdt in dat een betrokkene de gegevens van een verwerkingsverantwoordelijke moet kunnen verkrijgen in gestructureerde, gangbare en leesbare vorm en het recht heeft deze gegevens aan een andere verwerkingsverantwoordelijke over te dragen of rechtstreeks te laten overdragen, zonder daarbij te worden gehinderd tenzij dit afbreuk doet aan rechten en vrijheden van anderen. Een betrokkene heeft recht op overdraagbaarheid voor zover het gaat om door hem zelf verstrekte gegevens.


7. Klacht indienen

Als u vindt dat wij u niet op de juiste manier helpen, dan hebt u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens.